Kauden 2015 suunnitelmia – Osa II: Lavaredo Ultratrail

Dolomiitit
Maisemia Dolomiiteilta
(kuvaa saa isommaksi klikkaamalla)

Perjantaina kesäkuun 26. päivän iltana lähtee liikkeelle Cortinasta Italiasta vuorijuoksu-ultra, Lavaredo Ultratrail ja tänä aamuna varmistui, että myös mie olen saanut osallistumisoikeuden tuohon kilpailuun!! Tuonnehan siis tarvitaan arpaonnen lisäksi vähän vaivannäköäkin, eli pitää olla jo aiemmin kahden vuoden sisään suoritettuna 2 ITRA pisteen arvoinen maastojuoksu-ultra. Minullahan siis oli sekä Vaarojen Ultramaraton, että NUTS Karhunkierros 80k alla, joten pystyin hakemaan tähän kilpailuun. Tätähän onkin tullut siis jännitettyä jo pidemmän aikaa, että miten lie asian suhteen käy, mutta nyt siis on kaikki siltä osin kunnossa. Starttilupa on ja enää ei tarvi kuin pikkusen treenata 🙂

The North Face® Lavaredo Ultra Trail on siis tosiaan vuorijuoksukilpailu. Pituutta kilpailulle ilmoitetaan 119km ja kumulatiivisia nousumetrejä reitin varrelle kertyy mukavat 5850 kappaletta. Eli kyseessä tulee olemaan oman urani tähän astisista koitoksista varmasti sekä upein, että fyysisesti vaativin. Reitti kulkee pitkin Dolomittien vuoristopolkuja ja reitin varrelle osuvat monet Dolomiittien kuuluisimmat maamerkit, muun muuassa Cristallo, Tofane, Cinque Torri ja tottakai Tre Cime. Reitti pitää läpäistä alle 30 tunnissa, joten ihan puhtaasti kävelemällä kilpailua ei läpäistä. Sääolosuhteet vuoristossa voivat myös olla hyvinkin vaativat ja lämpötila voi kilpailun aikana vaihdella aina -5C pakkasista +30C hellekeleihin. Eli hauskaa riittää ihan varmasti!! Oma tavoite tarkentuu varmasti talven aikana, mutta alle 20h olis aivan älyttömän kova juttu. tietysti tärkeintä on aina kilpailun läpäiseminen. Lavaredo Ultratrail -finisherinä olisi tietysti hyvä ponnistaa kohti yhtä suurimmista unelmista. Ultra Trail du Mont-Blancia. Mutta ne on asioita joita varten on otettava askel kerrallaan ja tämä yksi minulle iso askel olisi siis nyt edessä ensi kesänä!!

Lavaredoprofiili
Lavaredo Ultratrail reittiprofiili
(kuvaa isommaksi klikkaamalla)

Maanantai voisi siis alkaa paljon huonomminkin. Oli mukavaa aamupalalla lukea seuraava e-mail:

Congratulations Marko Mattila!
Your name was chosen at random from the 1908 pre-registered athletes to The North Face® Lavaredo Ultra Trail 2015.
On Wednesday, October 29th you will receive from Enternow an e-mail with a web link and a code to refine your registration.
See you in Cortina!

Kyllä, Cortinassa nähdään ja tuli taas aimo annos motivaatiohöökiä lisää talven harjoitteluun!!

Kilpailun viralliset nettisivut: http://www.ultratrail.it/en/

Kilpailun vuoden 2014 virallinen kisavideo: https://www.youtube.com/watch?v=aoTa3wZ7zEE

Categories: Yleinen

Artikkelien selaus

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: