Varustejuttuja: Adidas Terrex Boost – Boostia jalkamatkailuun vuorille, luontoon sekä talveen

Kevyt aamulenkki ja testissä tosiaan eilen postipojan tuomat Adidas Terrex Boost -tossut, jotka bongasin tuossa menneen vuoden aikana erilaisista ulkomaisista artikkeleista missä esiteltiin tulevia uutuuksia ja armoitettuna Adidas Boost Fanina päätin, että nuo vain täytyy saada – tiedättehän te, joskus on vain pakko saada jotain 😉

IMG_1572
(kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla)

Siispä aamulenkille ja eipä ollut ollenkaan huono neitsytmatka, voisin jopa sanoa, että pientä ihastumistakin taisi tapahtua. Mutta ennenkuin aletaan oikein kehumaan, niin jaetaan pari risuakin ennen ruusuja. Ensinnäkin hinta, maksoin näistä tossuista huimat 180 euroa, joten mitenkään halvoiksi näitä ei pysty kehumaan – joskin näitä on vielä hyvin huonostu saatavilla ja olin ostossuunnitelmieni kanssa ns. etulinjassa, varmasti näitä tulevaisuudessa saa edullisemminkin. Sitten toinen asia on tuo pikanauhoitus, mikä tuottaa hieman enemmän ongelmia taas näillä ensimmäisillä lenkeillä, aivan kuten minulle kävi Hokan tossujenkin kanssa. Kengät tulee helposti kiristettyä liian tiukalle, koska niiden iltti on todella korkea ja sitäkautta liian kireälle nauhoitettuna tossut tuntuu helposti alkavan painamaan iltin kohdalta. Tämän vuoksi optimisäätöjen hakeminen aiheutti sen, että ensin eteisessä ja sitten kerran lenkilläkin pysähtyen piti alkaa säätämään nauhoitusta – joskin juuri tuon pikanauhoituksen ansiosta toimenpide on erittäin nopea. Kunhan noihin tottuu, niin asia on varmasti jopa tosi bueno ja tosiaan, tossut istuivat sopivan nauhoituskireyden löydettyäni jalkoihini todella loistavasti ja ainahan noi nauhat on helppo vaihtaa perinteisiin, jos tuntuu ettei tuo pikanauhoitus ole se juttu minkä kanssa tulee toimeen.

IMG_1573
(kuva aukeaa isommaksi klikkaaalla)

Tossut saatuani ensimmäinen asia mihin kiinnitin huomiota, oli tosi valtava pohjakuviointi, suorastaan monsterimainen. Samoin kenkien jäykkyys. Mietin, että mitenkähän lie, onkohan nämä ihan kamalat kumisaappaat. Painoakin ilmoitetaan tuolle minun koon UK 8,5 (mikä on muuten sama kuin mulla esim. Adidas Adizero Adios Boost:issa) tossulle 325g, mikä on nykytossulle aika paljon. Samoin yleissilmäyksenä havaitsin heti, että tossu on erittäin laadukkaan oloinen. Vahvistuksia ja erilaisia kumisuojuksia löytyy niin kengän sivuilta kuin varpaiden ympäriltäkin. Samoin pintamateriaali vaikuttaa sangen kestävältä. Näiden asioiden vuoksi tietysti tuota painoakin sitten kertyy, mutta tämän tossun ei olekaan tarkoitus olla kevyt pikamaasturi, vaan enempi pidempien retkien ja vuorijuoksujen menijä, Adidaksen vastaus yhä kasvavaan suosioon nousseille ”seikkailujuoksuille” luonnossa. Selkeästi tossut, mitkä on tehty menopeleiksi poluille, kivikoille ja mutaan.

Miltä näillä sitten tuntui juosta? Kokemusta on nyt tosiaan itselläni vasta yhden kevyen 7km talvilenkin osalta, alustana hienoinen yöllä satanut pöppyrälumi alla kova hiekoitettu lumipohja pyöräteillä – ja tykkäsin! Kyllä, juoksutuntuma on lähellä, yllättävänkin lähellä täysiveristä kisaraceria Adidas Adizero Adios Boostia. Kieltämättä jo ensiaskeleilla hieman hymyilytti. Adidaksen Boost sarja ei pettänyt tälläkään kertaa minua. Vaimennusta tuntuu löytyvän vaikka muille jakaa, mutta silti tuntuma alustaan on välitön ja napakka – juuri sellainen kuin hyvällä maastotossulla tulee ollakin. Näillä uskaltaa varmasti lasetella vuorelta alas sen mitä jalat jaksaa laulaa. Paksu pohja suojaa jalkapohjia pahimmiltakin kivikoilta ja ankarammaltakin maastolta ja todella rouhee kuviointi takaa hyvän pidon märemmissäkin olosuhteissa, mutta silti tossu tuntui jopa yllättävänkin nopealta lumisella pyörätiellä. Painoeroa ei oikeastaan huomaa laisinkaan verrattuna normaalisti talvikeleillä käyttämiini Adidas Supernova Glide Boost ATR tossuihin. Tossu on erittäin tukevan oloinen ja vakaa juosta sekä omaa itseäni miellyttävän 8mm dropin eli kannan ja päkiän välisen korkeuseron. Itse en ihan nolladroppisista tossuista pidä ainakaan pidemmässä käytössä, koska ne hurauttaa minulta pohkeet helposti umpijuntturaan päiväkausiksi ja pistää aristelemaan akilleksia.

IMG_1574
(kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla)

Näillä eväillä Adidas Terrex Boost – Jatkoon! Toki testijuoksuja pitää vielä tehdä ja päästä kokeilemaan tossua ihan kesäisillä kivikoilla ja kunnon maastoissa, mutta ensituntuma on aina yleensä kertonut kyllä minulle totuuden ja sen perusteella uskoisin, että näillä tullaan menemään paljon kilometrejä kevyillä talvilenkeillä, kesäisillä pitkillä jalkamatkoilla luonnon helmassa sekä myös ehkä jopa jotain pidempiä polkujuoksukilpailuja. Sanoisin lyhyen kokemuksen perusteella, että tässä on tossu jolla kulkee vaimennuksen ja vakauden puolesta sangen mainiosti, enkä usko, että olen ainoa jonka jalasta tällaiset tulevana suvena löytyvät polkujuoksuissa. Hyvät jokapäivän ja -paikan maastotossut, erityisesti mun mielestä talvijuoksuun keveille lenkeille ja kelkanjäljille sun muille hankirymyille.

Categories: Yleinen

Artikkelien selaus

Kommentointi on suljettu.

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: